Kako posaditi krastavce(savjeti) – Balkanske poslastice

Kako posaditi krastavce(savjeti)

Krastavac je namirnica koja bi trebala biti dio naše svakodnevnice, ako ništa drugo tada zbog svojih kvalitetnih sastojaka pomoću kojih podižemo kvalitetu življenja. Naime ne znamo koliko ste upoznati s činjenicom zbog čega su dobri.

Prema velikom dijelu stručne literature pokazalo se kako krastavci prije svega imaju nisku razinu zasićenih masnoća, a o kolesterolu da i ne pričamo. Pored toga smatraju se dobrim izvorom vitamina A, pantotenske kiseline, magnezija, fosfora, mangana te vitamina C i kalija.

Želite li probati krastavce iz domaćeg uzgoja možemo vam dati par savjeta kako da to učinite. Naime prema mišljenju ljudi koji se bave tom profesijom pokazalo se da ništa ne predstavlja veliki problem, ako se prije dobro pripremite.

Dakle želite li se baviti sadnjom krastavaca trebate znati kako postoje dva načina sadnje. Jedan se odnosi na gredice, a drugi na balame slame. Prema dosadašnjem iskustvu pokazalo se kako je slama ipak bolja.

Naime odlučite li se za slamu trebate znati da se to radi u zaštićenim prostorima, a na taj se način izbjegava pojava štetnih stvari, a da ne spominjemo razne biljne bolesti koje mogu napasti sadnice.

Odlučite li se za slamu, prostor u stakleniku pripremite na pravi način tako što ćete bale složiti barem 30 cm od ruba staklenika. Budući da je slama suha, naš je savjet da ju močite mlakom vodom, dakle ne hladnom i nikako ne vrućom.

Osim vode potrebno je dodati i mineralni gnoj, a kako krastavci vole visoke temperature, ako to radite za vrijeme hladnih mjeseci najbolje je da u tom prostoru održavate visoku temperaturu, barem na 38 stupnjeva celzijusevih. Nakon početne sadnje temperatua se održava na ugodnih 25 stupnjeva.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *